Sestavine
400 gramov moke (pol polnovredne, druga polovica pa čičerikine moke)
1/2 dl vrele vode (v vodo dodamo sol in sladkor)
3–4 žlice olivnega olja
1 žlička vinskega kamna / vzhajalno sredstvo
Sol
Rjavi trsni sladkor


Torej namesto jajc vzamemo čičerikino moko, namesto mleka pa vročo vodo.
Vse suhe sestavine damo v eno posodo in jih premešamo. Potem pa to vse skupaj večkrat presejemo skozi fino sito.


Suho mešanico prelijemo z ½ dl vrele, malo osoljene in sladkane vode.
Vse sestavine potem umešamo v gladko maso, ki je brez grudic.
Solimo po želji.


Nato pripravimo ponev, na katero prilijemo nekaj olja. Ko se ta segreje, lahko začnemo peči palačinke.


Pečene palačinke nadevamo ali premažemo z nam najljubšim premazom ali nadevom.
Pa dober tek!


La čičerkine lapačinke