Sestavine (za 3 osebe)
4 jajca
0,5 l mleka
22 dag moke
2 žlici sladkorja
ščepec soli
1 dcl olja
1 pest rozin
5 žlic Zlatega Ghee-ja / prečiščeno maslo


Rumenjake, mleko, moko, 1 žlico sladkorja in sol gladko vmešamo.
Preden vmešamo moko jo presejemo, da jo zrak prevetri in jo umešamo v maso. To bo dalo masi še dodaten volumen in lahkoto.


Iz beljakov in druge žlice sladkorja stepemo sneg. Sneg dodamo zmesi iz rumenjakov in ostalih sestavin. Stepeni sneg rahlo in počasi umešamo v gladko maso.


Cesarski praženec pečemo tako kot palačinke. Ko so na obeh straneh pečene, jih zdrobimo in polagamo v drugo kozico. Po želji testu primešamo rozine.
Serviramo ga z nasmeškom in po želji tudi s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!


Cesarsko carski praženec