Sestavine
Vlečeno testo

35 dag moke
2 žlici olja
1 jajce
1,5 dcl mlačne vode
Sol

Višnjev nadev

30 g masla
200 g skute
0,5kg višenj (razkoščičenih)
100 g sladkorja


Moko damo v skledo, v sredini naredimo jamico, vanjo damo sol, olje, kis in vodo. Vse sestavine zgnetemo v gladko testo. Gnetemo toliko časa, da je testo mehko in voljno in se ne prijema rok. Oblikujemo ga v kepo, premažemo z oljem in pokrijemo.
Na toplem naj počiva najmanj pol ure.


Pečico segrejemo na 180 °C.


Višnje izkoščičimo in jih zmešamo s sladkorjem.
Testo tanko razvlečemo na kuhinjskem prtu, rahlo posutem z moko. Robove obrežemo. Testo premažemo s stopljenim maslom, nato po njem enakomerno razdelimo skuto in višnje ter s pomočjo prta zvijemo. Zavitek previdno položimo v pomaščen pekač.
V skodelico ubijemo jajce in ga razžvrkljamo. Z njim premažemo zavitek, ki ga nato potisnemo v ogreto pečico in pečemo 45 minut.
Pečenega vzamemo iz pečice, še toplega zrežemo na kose in ohladimo. Preden ga postrežemo, ga lahko posujemo s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!


Omin štrudelj