Sestavine za 12 mafinov
3 sladka jabolka
200 g orehovih jedrc (12 celih jedrc shranimo za dekoracijo)
20 g vinskega kamna
500 g mlete tatarske ajde / moka
2 sveži jajci
5 žlic rjavega trsnega sladkorja mascava ali kokosov sladkor
3 žlice Ghee masla
1 žlička morske soli
Jabolčni zgoščen sok


Jabolka operemo in jih naribamo. Nato jih v posodi zmešamo skupaj s sesekljanimi orehi, vinskim kamnom, jajcema, s sladkorjem in maslom. Mešamo tako dolgo, dokler masa in gladka.

Nato maso vlijemo v pekač za mafine, kamor smo položili tudi srajčke oz. modelčke za mafine.
Mafine pečemo v pečici pri temperaturi 180 stopinj med 30 in 40 minut, dokler niso zlatorjavo zapečeni.

Še vroče mafine prelijemo s poljubno količino jabolčnega soka, da bodo ravno prav sočni.
Pa dober tek!


Mafinifini