Sestavine za 12 mafinov |
---|
3 sladka jabolka 200 g orehovih jedrc (12 celih jedrc shranimo za dekoracijo) 20 g vinskega kamna 500 g mlete tatarske ajde / moka 2 sveži jajci 5 žlic rjavega trsnega sladkorja mascava ali kokosov sladkor 3 žlice Ghee masla 1 žlička morske soli Jabolčni zgoščen sok |
Jabolka operemo in jih naribamo. Nato jih v posodi zmešamo skupaj s sesekljanimi orehi, vinskim kamnom, jajcema, s sladkorjem in maslom. Mešamo tako dolgo, dokler masa in gladka.
Nato maso vlijemo v pekač za mafine, kamor smo položili tudi srajčke oz. modelčke za mafine.
Mafine pečemo v pečici pri temperaturi 180 stopinj med 30 in 40 minut, dokler niso zlatorjavo zapečeni.
Še vroče mafine prelijemo s poljubno količino jabolčnega soka, da bodo ravno prav sočni.
Pa dober tek!