Kikifly, je v začetku tega leta izdal veličasten album otroških pesmi, ki jim lahko prisluhnejo tudi odrasli, z naslovom Igra Življenja.

Foto: MMC RTV SLO

Album je glasbeni produkt njegovega več kot desetletnega poučevanja na zasebni osnovni šoli Lila (ki ob tej priložnosti praznuje 10. obletnico obstoja), kjer je z otroki pri pouku umetnosti ustvaril več kot 50 otroških pesmi, izbor najboljših pa je na omenjenem albumu dobil tudi orkestrsko formo in glasove mnogih znanih slovenskih glasbenikov, med njimi so Alenka Godec, Nuška Drašček, Gregor Strasbergar - Štras, Regina, Maja Založnik, Bepop Ladies, Tinkara Kovač, Vili Resnik, Amadej Papež in Saša Lešnjek.

Foto: MMC RTV SLO

Skoraj vsi gostje bodo nastopili tudi na koncertu, ki se bo odvil v četrtek, 16. 5. ob 18:00 v Cankrajevem domu. Projektu so se pridružili tudi znani instrumentalisti, tako na kontrabasu Peter Smrdel, na trobenti Domen Gracej, na flavti Urška Edina.

V nekaterih pesmih bomo poleg orkestra slišali še otroški pevski zbor, spet v drugih pa svoj prepoznavni vokal prida kar sam avtor glasbenega projekta, Kikifly. Za aranžmaje je poskrbel Martin Jošt, za produkcijo pa Janez Križaj. Koncert bo pravljično povezovala Mojca Fatur, za posebne efekte bo skrbel Blackout Lightning, pod režijo pa se podpisuje Urška Žnidaršič.