Eno od protagonistk nove otroške nadaljevanke igra Kaja Šuštar, ki jo bodo gledalci med drugim lahko videli tudi v novem otroškem filmu Igrišča ne damo! Foto: Blaž Ocvirk, WeCam

Nadaljevanka nastaja v koprodukciji z RTV Slovenija, na spored pa prihaja prihodnjo pomlad.
Režijo prevzema Filip Jembrih Jandras, ki je ob začetku snemanja dejal, da je neizmerno navdušen nad energijo in predanostjo celotne ekipe, ki sodeluje pri tem projektu. "Komaj čakam, da z vami delim to zabavno in edinstveno zgodbo, ki smo jo ustvarili za mlade gledalce. Se gledamo kmalu," je še povedal.

Nadaljevanka nastaja po istoimenskem romanu Roka Bohinca, ki s Pio Vatovec podpisuje tudi scenarij. Foto: Blaž Ocvirk, WeCam

Otroška kriminalka v šestih epizodah
Nadaljevanka v šestih epizodah temelji torej na knjižni uspešnici, otroški kriminalki, v kateri tik pred začetkom pouka eden od učencev na šolskem stranišču vrže smrdljivca, zaradi katerega morajo izprazniti šolo in predčasno končati pouk. Ravnatelj in šolska svetovalna delavka morata med petimi osumljenci odkriti krivca. Sprva se zdi, da bo razplet preprost, vendar se zgodba vse bolj zapleta, vanjo pa so spretno vtkani prijateljstvo, zamere do staršev in prve simpatije.

Rok Bohinc, ki je s Pio Vatovec spisal tudi scenarij, je ob tem dejal: "Še vedno ne morem verjeti, da se snema TV-nadaljevanka po knjigi, ki sem jo jaz napisal. In ne samo to, zraven lahko sodelujem kot eden od scenaristov in igralec. Moje srednješolske sanje so se uresničile." Direktor fotografije je Matej Slabe, scenografka Minea Sončan Mihajlović, kostumografka Estera Lovrec, oblikovalka maske Ivana Kristina Mohar.

V glavnih vlogah nastopajo Ula Rovan, Kaja Šuštar, Edo Kazić, Mitja Bellotti, Janez Aleksander Vrhovec. Z izjemo Kaje Šuštar, ki si jo bodo gledalci lahko septembra ogledali v novem otroškem filmu Igrišča ne damo!, so se vsi z igro pred kamero srečali prvič. Igralsko zasedbo je izbrala direktorica za casting Ljubimka Pavasović. Mladi talentirani posamezniki nastopajo ob izkušenih obrazih – ravnatelja bo upodobil Iztok Drabik Jug, svetovalno delavko pa Nika Manevski (Gremo mi po svoje).

Snemanje poteka na OŠ-ju Šenčur, ki predstavlja prizorišče vseh šestih epizod. Nadaljevanko bodo snemali 18 snemalnih dni.

V ponedeljek je padla prva klapa na OŠ-ju Šenčur, ki predstavlja prizorišče vseh šestih epizod. Foto: Blaž Ocvirk, WeCam

"Ko nama je z Matejem Slabetom Rok Bohinc ob izdaji poslal svojo knjigo, sva v trenutku vedela, da je to to," pravi izvršni producent Luka Murn – glavni producent otroške nadaljevanke je namreč WeCam. "Ponosni smo, da bodo z našo pomočjo otroci po dolgem času dobili svojo nadaljevanko. Zavedamo se naše odgovornosti in z veseljem zremo v prihajajoče snemalne dni."

Prelomen projekt
Projekt je finančno podprl tudi Slovenski filmski center. "Že večkrat smo pokazali, da znamo delati kakovostne dramske nadaljevanke za odrasle (mdr. Jezero, Primeri inšpektorja Vrenka), in veseli me, da to področje skupaj z Otroškim in mladinskim programom razširjamo tudi na področje otroških nadaljevank," pravi urednik Igranega programa Televizije Slovenija Jani Virk. "Projekt je prelomen tudi zato, ker gre za prvo igrano nadaljevanko, ki sta jo podprla dva glavna podporna stebra avdiovizualne produkcije v Sloveniji – Slovenski filmski center in RTV Slovenija. Upamo, da smo s tem projektom postavili nov model na polju financiranja kakovostnih igranih nadaljevank."