Osrednja tema tokratnega programa je Umetnost–znanost–tehnologija–izobraževanje: misliti prihodnost danes, posebna pozornost pa je usmerjena tudi na 30. obletnico osamosvojitve Republike Slovenije.

Poudarek je na mednarodnem letu sadja in zelenjave.Foto: BoBo

Dogodke namenjajo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).

Letošnji plenarni govorec je Jurij Krpan, umetniški vodja zavoda Kersnikova, s predavanjem Kreativni trki med umetnostjo, znanostjo in tehnologijo. Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2021 bo plesna predstava Memememe koreografa in plesalca Jana Rozmana.

Posebno mesto je namenjeno vsebinam, ki povezujejo umetnost, znanost, tehnologijo in izobraževanje.Foto: BoBo

Kultura in narava

Poleg teoretskih in praktičnih spoznanj strokovnjakov, kulturnovzgojnih projektov ter predstavitev kreativnih partnerstev med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami, bo program prikazal tudi možnosti za povezovanje kulturno-umetnostne vzgoje z drugimi področji.

Poudarek bo na mednarodnem letu sadja in zelenjave, s prehrambnega, kmetijskega, zdravstvenega, vzgojno-izobraževalnega in kulturnega vidika.

Umetnost, znanost in tehnologija

Od 9. do 18. ure bodo v vseh treh preddverjih Cankarjevega doma urejeni razstavni prostori, na katerih bo svojo bogato ponudbo predstavilo več sto kulturnih ustanov in samostojnih kulturnih ustvarjalcev iz vse Slovenije, na razstavnih prostorih medresorskih partnerjev pa boste spoznali, kako lahko kulturo ter umetnost povežemo z drugimi področji. Posebno mesto bo namenjeno vsebinam, ki povezujejo umetnost, znanost, tehnologijo in izobraževanje.