S pomočjo prebave se zaužita hrana spremeni v obliko, ki omogoča našemu telesu, da pridobi energijo in sestavine za vse procese, ki jih človeško telo potrebuje za obstoj. Foto: Pixabay

Prebava omogoča, da jabolko, grozdje, sendvič, juho, celotno kosilo, večerjo in vse ostalo, kar zaužijemo, telo spremeni v obliko, ki mu koristi. Jabolko kot takšno se spremeni v naših prebavilih, da lahko iz njega v naš krvni obtok prejmemo ustrezna hranila.

V prebavilih imamo mnoge koristne bakterije, ki hrano, ki smo jo zaužili pretvorijo v ustrezno obliko. Foto: Pixabay
Smothiji in kašice so v takšni obliki, da potrebujejo zelo malo pomoči naše prebave, saj gre za že delno prebavljeno hrano. Najdlje se prebavljajo pečeno meso, sploh divjačina. Tudi mleko in mlečni izdelki so za človeško telo težje prebavljivi. Zelo hitro pa se prebavlja sadje in mehka zelenjava. Foto: Pixabay