Kumarice so zelenjava, ki vsebuje zelo visok delež vode (kar okrog 95%). Že ob ugrizu čutimo, kako se odžejamo, zato so izjemno dobrodošle v toplih poletnih mesecih, ko je priporočljivo uživati veliko svežega sadja in zelenjave.
Kumare so dober vir vitaminov, kot so vitamin K, vitamin C, in vitamin A. Prav tako vsebujejo minerale, kot so kalij, magnezij in mangan. So vir zdravja in tudi zelo okusne. Najboljše so sveže, lahko pa jih tudi vložimo v kisu. Foto: PixabayKumarice so plodovi, ki zrastejo na rastlini, ki se močno ovija okrog podlage, ki je blizu stebel. Vrtnarji zato vedo, da je dobro pripraviti ograjo, kamor se bodo stebla lahko ovila, saj je plodove tako lažje pobirati. Foto: PixabayKumarice so značilne za poletje in skoraj ni solate v poletnem času, ko je ne bi našli na jedilniku restavracij. Odlično se podajo tudi kot dekoracija, iz njih pa lahko pripravite tudi zelo osvežilen smuti ali jih dodate limonadi ter ostalim osvežilnim sokovom. Foto: Pixabay