Špinača se na naših jedilnikih znajde precej pogosto. Najbolj je znana omaka iz špinače, ki vsebuje česen kot začimbo in malce kisle smetane ali smetane za kuhanje. Lahko jo jemo surovo ali toplotno obdelano. Zakaj pa je tako zdrava?
Špinača vsebuje veliko zelo koristnih vitaminov in tudi nekaj beljakovin. V njej najdemo kar precej kalija, vitamin C, železo, magnezij in ostale pomembne hranljive snovi. Foto: PixabayŠpinačo lahko dodamo ostali zelenjavi, pa tudi ribam, mesu, jajcem in žitaricam. Znana je po tem, da med kuhanjem ali pečenjem ustvari še posebej zanimiv in dober okus. Foto: Dobro jutroTukaj je surova špinača, ki jo lahko pripravimo podobno kot zeleno solato: dodamo ji kis, poljubno olje in malce soli. Foto: PixabaySkoraj najbolj znana jed iz špinače in tudi kombinacija jedi, s katerimi jo kombiniramo: špinačna omaka, kuhana jajca in krompir. Namesto jajc je lahko tudi hrenovka, kuhana govedina ali kakšno drugo meso ali ribe. Foto: Pixabay/RitaE