Vse možne kupljene sladkarije, bonboni, sladoledi, torte, domača peciva, čokolade in podobno vsebujejo sladkor. Vsi vemo, da povzroča zelo veliko zdravstvenih nevščenosti, pa ga vseeno uživamo. Zakaj je torej tako škodljiv?
Skoraj vse slaščice vsebujejo sladkor, ki je popolnoam brez vitaminov in mineralov. Vsebuje je prazne kalorije in povzroča v telesu veliko zmedo. So pa slaščice lahko tudi brez sladkorja ali so sladkane le z naravnim sladkorjem (npr. sadjem, suhim sadjem in podobno). Foto: PixabayDaleč najbolj škodljiv je beli rafiniran sladkor. Rafiniran pravimo zato, ker je prečiščen in ne vsebuje ničesar, kar bi našemu telesu koristilo. Foto: PixabaySladkor povzroča zastajanje vode v telesu in s tem debelost. Tudi bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen, karies, motene maščobe v krvi, vpliva na hormone in poruši ravnovesje, povzroča mozolje, hiperaktivnost, migrene, razrast slabih bakterij v telesu in večjo nagnjenost k boleznim. Foto: Pixabay