Če nas poleti sladoled osveži, pa je zima tisti čas, ko posegamo po topli hrani. To ne samo, da je ustrezna izbira, ampak je takšna hrana tudi pozimi najbolj zdrava. Nizke temperature so za telo namreč napor in topla hrana mu zelo prija in pomaga.
Telo pozimi potrebuje več energije za ohranjanje normalne telesne temperature. Topla hrana, kot so juhe, enolončnice in čaji, pomaga ogreti telo od znotraj in zmanjša občutek mraza. Foto: Dobro jutroZima je sezona prehladov in gripe. Topla hrana, predvsem tista, bogata z vitamini, minerali in antioksidanti, kot so domače juhe ali čaji, podpira imunski sistem in pomaga preprečevati bolezni. Foto: Dobro jutroTople jedi zagotavljajo občutek udobja in so prijetna, kar pozitivno vpliva na razpoloženje. To je pomembno, saj hladno vreme in manj dnevne svetlobe lahko vplivata na razpoloženje. Foto: Dobro jutro