Prehrana je za naše telo izjemnega pomena. Vpliva na razpoloženje, prebavo in splošno zdravje oziroma imunski sistem. Najbolje je, če jemo hrano, ki je ne moremo uživati surove (npr. krompir, koruza, fižol, meso in podobno) le kuhano v vodi.
Izjemnega pomena sta sadje in zelenjava. Potrebno je pa tudi paziti, da sta sadja in zelenjava zaužita na zdrav način. To pomeni brez uporabe raznoraznih prevelikih količin olj, maščob, sladkorja, raznih mastnih smetan in sladoledov. Foto: PixabayZraven sadja in zelenjave so pomembna tudi razna žita in škrobnata živila, ki nam dajo vlaknine in energijo. Beljakovine kot so meso, ribe in stročnice ter mlečni izdelki pa naj bodo izbrani premišljeno (nizki odstotki maščobe) in ne v prevelikih količinah. Foto: PixabayPrimer obroka, ki nas bo nasitil in nam dal zdrave, kakovostne vitamine in hranila je gotovo takšna solata. Vsebuje naj nekaj sveže zelenjave in kuhane stročnice. Lahko je dodano tudi kuhano meso ali ribe. Foto: Shutterstock