Če ste ljubitelji ocvrtega krompirja ali pomfrija, kot mu radi rečemo, vas moramo razočatati: žal je to najbolj nezdrava priprava sicer zelo zdravega krompirja. Zakaj je tako? Zakaj je takšna razlika med krompirjem kuhanim v vodi in ocvrtim v olju?
Pomfri je zelo nezdrav, saj se kopa v olju na visoki temperaturi. To ustvarja posebne transmaščobe, ki so za človeško telo zelo nezdrave. Foto: EPAPopolnoma druga zgodba nastopi, ko isto sestavino, torej krompir pripravimo z zdravimi zeliščnimi začimbami in ga pred tem skuhamo v vodi. Lahko ga tudi spečemo v pečici, a s popolnoma nič dodane maščobe. Krompir je namreč najbolj zdrav, če nima dodane nobene maščobe. Foto: PixabayKrompir, ki se mu po kuhanju doda maščobo ali kakšno kremo oziroma omako, je manj zdrav kot le kuhan krompir, še vedno pa je bolj zdrav kot ocvrt krompir. Foto: Dobro jutro