Črna redkev je izjemno zdravilna in podobno kot rdečo redkvico se je lahko uživa v majhnih količinah, le kot priloga v sendviču ali solati. Zanimivo pa je to, da ima naš vonj po njenem uživanju precej izrazit vonj, podobno kot po špargljih.
Podobno kot pri uživanju špargljev, se hlapne spojine, ki so sestavina črne redkve, izločajo z urinom in povzročijo oster, žveplast, včasih zelo neprijeten vonj. A o ni nič nevarnega, le vedeti je potrebno, da naš organizem na te sestavine tako odreagira. Foto: PixabayTudi rdeča redkev ima podobne sestavine kot črna, le v manjših količinah. Redkev, tako črno kot rdečo, je najbolje uživati surovo in v manjših količinah. Najbolj priporočljivo jo je uživati več dni zapored, a le za kakšno žlico ali dve. Ko jo narežejo, jo pustitimo nekaj minut na zraku, da ni potem tako "pekoča". Foto: Pixabay