Med je izjemno zdravilen in nam pomaga ohranjati zdrav imunski sistem. Morda niste vedeli tudi tega, da ima zelo protimikrobne učinke in če je dovolj čist in ne predelan ter nerazredčen, se ga lahko nanaša tudi na rane. Tako se koža hitreje opomore.
Med je najbolj zdrav, če ga toplotno ne obdelujemo. Torej, najbolje je, da ga jemo, ko je na sobni temperaturi. Če ga damo v čaj, se zaradi visokih temperatur nekaj sestavin uniči. Foto: PixabayTakšen pa je pogled v čebelnjaku, kjer med dejansko nastaja. Gre za satovje, ki ga zgradijo čebele, da lahko vanj odlagajo med. Čebelar nato odstrani celotno satovje in tako ljudje pridemo do medu. Foto: PixabayGlede na to, iz katerih rastlin čebele nabirajo nektar, poznamo več različnih vrst medu: lipov, akacijev, kostanjev, cvetlični, smrekov in še kakšen med. Razlikujejo se po okusu in sestavi. Foto: Pixabay