Črna redkev je znana po tem, da izjemno razstruplja naše telo, saj vsebuje ogromno antioksidantov, ki so dobrodošli prav za vsakega.

Črna redkev je gomolj, kar pomeni, da zraste v zemlji. Je okrogle ali podolgovate oblike. Lahko jo jeste tudi kot solato. Najbolje je, če jo naribate in ji dodate še kakšno zelenjavo (npr. fižol, koruzo, sojo in podobno). Foto: Pixabay
Podobno kot rdeča redkev, ki jo uživamo spomladi, je tudi črna redkev gomolj. Obe se najpogosteje uživata surovi. Lahko ju sicer malce toplotno obdelate, a veliko bolj okusnejši sta surovi v solati. Foto: Pixabay

Najbolj znan in dobrodošel način priprave je ta: črno redkev naribate, lahko jo tudi stisnete v pesti, da se iz nje izcedi nekaj soka, nato pa ji dodate med. Lahko tudi malce soka limone ali pomaranče. Tako dobite izjemno zdrav in tudi okusen obrok, ki je dobesedno zdravilo, če vas pesti kašelj ali imate kakršne koli težave z dihanjem.