Tukaj vidimo kremno bučkino juho. Podobno kot juho iz buč, lahko skuhamo juho iz praktično katere koli zelenjave. Nekateri jim za zgostitev dodajo kislo smetano, največkrat pa je za zgostitev več kot dobrodošel pasiran krompir, ki vsako zelenjavno juho zelo lepo zgosti. Foto: Pixabay
Lahko jih pripravimo iz najrazličnejše kombinacije zelenjave. Vedno se juhi dodajo tudi začimbe, brez katerih juha nikakor ne bi bila okusna. Foto: Pixabay

Od začimb je skoraj nujna sol, poper, mleta kumina, morda tudi origano, muškatni orešček, stisnjen ali suh česen, čebula, timijan, peteršilj, drobnjak, rožmarin in mnoge druge začimbe.

Juhice lahko resnično pripravimo na tisoč in en način. Tukaj vidimo grahovo juhico, ki ji je dodana kisla smetana in začimba meta. Foto: Pixabay
Zakaj so torej juhice zdrave? Kot smo že dejali, so kot obliž za naš želodček, sploh v hladnejših dnevih. Zdrave so tudi zato, ker nas lepo pogrejejo. So tudi zelo lahko prebavljive in nam teknejo, če se nas loteva kakšen prehlad ali nam malce pade odpornost. Foto: Dobro jutro