Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Divja solata in ocvrti bezeg z ajdo

Divja solata

Krompir skuhamo z lupino.
Solato z njive in nabrane rastline operemo pod tekočo vodo.
Kuhan krompir olupimo in narežemo na lističe.
Pristavimo ponev na ogenj, vanjo damo žlico kuhanega masla.
Na vroči maščobi popečemo krompir.
Solato zabelimo in začinimo, na koncu ji dodamo pečen krompir.


Ocvrti bezeg s tatarsko ajdo

Moko tatarske ajde zmešamo z vodo, zmes naj bo gosta kot za praženec, torej malo bolj kot za palačinke.
Lahko ji dodamo ščepec soli.
V kozici stopimo kuhano maslo.
Bezgove cvetove na hitro pomočimo v testo ter zlato rumeno zapečemo na maslu.
Nato jih položimo na papirnato servieto, da vpije maščobo.
Ocvrte bezgove cvetove pred serviranjem posujemo z sladkorjem v prahu.
Lahko jih ponudimo tudi z domačo marmelado ali jabolčno čežano.

Zadnje

Srečo kuha Cmok