V kozico nalijemo vodo, pokrijemo s pokrovko in pristavimo na ogenj.
Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj. V vrelo vodo počasi vsujemo koruzni zdrob in mešamo z metlico ali kuhalnico.
Mešamo tako dolgo, da se začne jed gostiti. Pazimo, da se ne naredijo kepice.
Preden se zdrob zgosti, solimo po okusu in dodamo žlico olja.
Na pomaščen pekač ali papir za peko vlijemo kuhan zdrob.
Ker je polenta še vroča, pazimo da se ne opečemo, zato si pomagamo z lopatico ali žlico. Polento enakomerno razmažemo 3–5 mm debelo.
Pečico segrejemo na 200 *C.
Posušene paradižnike narežemo na tanke rezance.
Češnjeve paradižnike prerežemo na pol.
Pinjole so okusnejše, če jih rahlo popražimo.
Špinačo operemo pod mrzlo tekočo vodo.
V ogreto pečico damo pekač s polento in pečemo pri 200 stopinjah kakih 15 minut, dokler ne pozlati in se hrustljavo zapeče.
Posušene paradižnike in češnjevce na hitro prepražimo v ponvi. Dodamo pinjole.
Premešamo in potresemo po pečeni polenti.
Svežo špinačo in liste bazilike enakomerno porazdelimo po nadevu.
Sestavine pokapamo z olivnim oljem, da bo jed bolj sočna in okusna.
Jed solimo po okusu.
Dober tek!