Zmešamo in umešamo vse sestavine skupaj in gnetemo okoli 10 min, lahko tudi manj, ker pri tem postopku pustimo počivati/stati kruh čez noč.
Testo damo v posodo (dovolj veliko, da lahko vzhaja). Pokrijemo ga s folijo za živila.
Če ima prostor od 15-20 stopinj je lahko na tej temperaturi od 8 do 12 ur. Če pa imamo preveč toplo ga raje damo v hladilnik in je lahko noter tudi 48 ur.
Po tem prvem vzhajanju ga vzamemo iz hladilnika, in ga še enkrat pregnetemo (čisto malo).
Oblikujemo ga v želeno obliko, in pustimo vzhajati med 30 in 90 minut.
Če smo ga dali v hladilnik, naredimo isto, le da ga pred tem aklimatiziramo, kar pomeni da ga pustimo dve uri na sobni temperaturi počivati.
Nato ponovimo postopek gnetenja.
Kruh damo v naprej ogreto pečico na 250 stopinj. Po desetih minutah zmanjšamo pečico na 200 stopinj. Pečemo ga med 40 in 50 minut.
Saj veste...pečen je ko, potrkamo po spodnjem delu in zadoni, kot da bi rekel "pečen sem".
Pa dober tek!