Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Od kod je prišel fižol?

1 min 15. 5. 2016

Fižol poleg žita že tisočletja velja za eno najpomebnejših živil. Do 16. stoletja je bil bob edina vrsta fižola, ki so ga pridelovali v Evropi. Sicer pa prihaja fižol iz Južne Amerike.

Z besedo fižol označujemo celotni plod, tako strok kakor tudi semena v njem.
Fižol je pravi »vsemogočnež«, kadar gre za telesno dobro počutje: je odličen dobavitelj proteinov in zelo nasitno živilo.

Zeleni fižol je najbolj razširjena vrsta pri nas. A tega so šele v 16. stoletju Španci prinesli iz Amerike. Z besedo fižol označujemo celotni plod, tako strok kakor tudi semena v njem.
Fižol je pravi »vsemogočnež«, kadar gre za telesno dobro počutje: je odličen dobavitelj proteinov in zelo nasitno živilo.

Srečo kuha Cmok