Korenček operemo, ga olupimo. Narežemo ga na palčke velikosti 5x1cm.
Pristavimo kozico na ogenj, položimo korenčke vanjo in jih zalijemo z hladno vodo.
Pokuhamo jih toliko, da so še na sredini surovi in na grižljaj hrustljavi.
Nato jih z kuhinjsko lopatico ali lesenimi prijemalkami vzamemo iz vode, jih odcedimo in posušimo.
Koruzne kosmiče v možnarju zdrobimo na drobno. Zdrobljene preložimo v dovolj veliko posodico.
Iz bele riževe moke, ki je v bistvu koruzni škrob, naredimo gosto in gladko maso, ki nam bo služila kot vezivo, da se bodo naše koruzne drobtinice lepo sprijele.
V posodico damo riževo moko in ji počasi dolivamo hladno vodo, da dobimo gosto maso.
Zdaj posušene palčke namočimo v riževo pasto, jih odcedimo in damo v koruzne drobtinice.
Palčke dobro in nežno s prsti premešamo, da se korenček enakomerno obleče v koruzne drobtinice.
Lahko jih damo v hladinik ali zamrzovalnik za 5 – 10 minut.
Tako se bodo še bolj hrustljavo zapekle.
Pristavimo kozico na ogenj, dodamo prečiščeno maslo. Ko se maslo dovolj segreje, previdno damo vanj korenček. Pri tem pazimo, da se ne poškropimo z vročim oljem.
Prečiščeno maslo ima zelo visoko dimno stopnjo in je med maščobami za cvrtje najbolj primerno.
Ko so zlatorumeno ocvrte, jih z lesenimi prijemalkami ali kuhinjsko lopatico vzamemo iz kozice. Damo jih na papirnato brisačo, da se odcedijo odvečne maščobe.
Serviramo jih z rižem, pokapljamo tekočim jogurtom in dodamo limonin sok po lastni želji.
Jaz si jih na koncu še okrasim z semeni črnega sezama, ker je lepo za oči, in se moj želodček še bolj smeji.
Pa dober tek!