Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Mavrične preste

9 min 16. 4. 2016

V veliki posodi zmešamo moko, škrob, sol, trpotec, vinski kamen ter kvas.
Dobro premešamo.
Posebej razžvrkljamo jajce.
Mešanico z moko razdelimo na tri enake dela, ki jih damo vsako v svojo posodo.
V dve posodi damo barvila. V eno kurkumo, v drugo spirulino.
Količino vode razdelimo na tri dele. Nato umešamo posebej v vsako posodo po eno žlico medu, olja, jajca ter 1/3 vode.
V tretji posodi nadomestimo vodo z pesinim sokom. Tako bomo dobili še tretjo barvo.
Zdaj z ročnim mešalnikom (spirale) umešamo sestavine.
Mešamo 4 minute. Testo mora biti čvrsto vendar ne suho. Če na dnu ostane kakšen suh košček moke mu dodamo še žlico ali dve vode.

Testo vzamemo iz posode in ga na rahlo pomokani površini rahlo zgnetemo, dokler ni gladko. Nato ga postavimo v rahlo naoljeno posodo in pustimo 1,5h da vzhaja.

Ko vzhaja vključimo pečico na 220°C in zavremo v posodi 4 litre vode. Testa razdelimo na 12 delov, iz vsakega naredimo trakec-dolgo kačo, v dolžino 15-20-cm. Nato oblikujemo preste (površina naj bo res rahlo ali nič pomokana, da se preste lepo sprimejo skupaj).

Vodi dodamo sladkor in sodo bikarbono, nato pa skuhamo vsako presto posebej, dokler ne splava na površino (oziroma če plava že od začetka naj bo v kropu 5 sekund). Preste previdno vzamemo z penovko iz vode, in jih nežno položimo na peki papir.
Nato jih posujemo z grobo soljo.

Pečemo do zlatorumenega (okoli 25 minut). Pustimo da se ohladijo in pojemo čim prej.

Pa dober tek!

Srečo kuha Cmok