Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Nadevana buča

4 min 20. 2. 2016

Bučo umijemo in ji ravno odrežemo dno. Odrežemo pokrov. Odstranimo semena in nitke in notranjost buče solimo. Ajdo operemo, damo v lonec in prilijemo enako količino vode, nato pristavimo na štedilnik.
Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo, da rahlo vre 1 do 2 minuti, nato ugasnemo. Ajdo pustimo, da se še malo pokuha v vodi, nato jo odcedimo.
Očistimo zelenjavo. Papriko, čebulo, česen, zeleno, suhe paradižnike in gobe narežimo na kocke, timijan sesekljamo.
Čebulo pražimo na 2 žlicah olja, da postekleni. Dodamo zelenjavo in timijan in 2 minuti dušimo. Posodo odstavimo s kuhalne površine. Dodamo kuhano ajdo, paradižnikovo mezgo in mleto papriko ter solimo in popramo. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
Bučo od znotraj popivnamo. Napolnimo jo z nadevom, postavimo v pekač in jo premažemo z oljem. Pečemo približno 45 minut. Pokrov buče premažemo z oljem in položimo v pekač poleg buče. Pečemo še 25 minut. Bučo postrežemo pokrito s pokrovom. Pa dober tek!

Srečo kuha Cmok