Igrificirano doživetje združuje preplet elementov sobe pobega, pripovedovanja in avtomatiziranih izzivov. Foto: Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga so slavnostno odprli igrificirano doživetje v Sloveniji. Misija: Pobeg v vesolje, ki so jo ustvarili v sodelovanju s podjetjem Enigmarium, Občino Vitanje ter ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, bo obiskovalcem interaktivno približala vesoljske tehnologije in odkrivanje vesolja.

Misija: Pobeg v vesolje vsakemu obiskovalcu omogoča, da se preizkusi v vlogi astronavta. Foto: Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga

Novo atraktivno pustolovsko doživetje, ki združuje preplet elementov sobe pobega, pripovedovanja in avtomatiziranih izzivov, med drugi dokazuje, kako je lahko znanost tudi zabavna. Zagotavlja odkrivanje vesoljske postaje Hermana Potočnika Noordunga z reševanjem problemov potovanja v vesolje in izzivov, ki jih prinaša umetna inteligenca.

Igrificirano doživetje združuje najnovejše smernice na področju turizma doživetij. Obiskovalcem omogoča aktivno vlogo, saj se skozi misijo iz opazovalca prelevijo v pogumnega astronavta, ki lahko le s svojo iznajdljivostjo reši svet pred gotovo katastrofo.

Namenjeno je družinam, otrokom od 14. leta naprej, pa tudi tujim obiskovalcem.

"Slovenija je morda res majhna na Zemlji, vendar bo velika v vesolju"

"Odprtje doživetja je zares velik korak k boljšemu razumevanju vesolja in vesoljskih tehnologij. Veseli smo, da imamo priložnost na zabaven in interaktiven način pokazati vsem, tako mlajšim kot starejšim, koliko priložnosti odpira vesolje ter kaj vse lahko dosežejo z nekaj radovednosti in inovativnosti," je o pomenu doživetja za znanost, kulturo in turizem povedala Neža Pavlič Brečko, direktorica Centra Noordung.

"Slovenija je morda res majhna na Zemlji, vendar bo velika v vesolju in Center Noordung bo pri tem igral pomembno vlogo," je še zagotovil Jernej Štromajer, predsednik sveta zavoda Centra Noordung.