Vsi so dobrodošli. Foto: Reuters

Z namenom, da praznujejo življenje v dvoje, so se v avstrijskem mestu Braunau na tridnevnem dogodku zbrali enojajčni dvojčki in dvojčice z vseh vetrov. Letos je organizator Max Strafinger sprejel približno 50 enako oblečenih parov, večina jih je prišla iz Nemčije, Avstrije in Švice, tudi Francija ni manjkala. V preteklosti so bile zastopane tudi Združene države Amerike. Prvo srečanje je bilo organizirano že pred 39 leti.

"Biti v veliki skupini dvojčkov in dvojčic da občutek skupnosti." Foto: Reuters

"Običajno sva le midve dvojčici in naju vsi gledajo, a tukaj je popolnoma drugače," je dejala Jasmin Ali iz Gradca, njena sestra dvojčica Sonja pa se je pošalila, da končno lahko tudi sami strmita v kopico drugih dvojčkov. Po njeno je čar tovrstnega druženja prav to, da udeleženci izkusijo, kako jih običajno vidijo drugi.

"Biti v veliki skupini dvojčkov in dvojčic da občutek skupnosti. To je odlično, preprosto zabavno je," je dejala Brigitte iz Nemčije, njena sorojenka Gudrun pa je pristavila, da so vsi zelo sprejemajoči, tudi tisti, ki pridejo prvič, jih sprejmejo odprtih rok.

Nekateri podobnost poudarjajo in izkoriščajo, drugi ne

Del zabave sta bili tudi dvojčici Chantal in Dominique Burrus iz Francije, ki uživata v družbi dvojčkov in dvojčic iz različnih držav. V vsakdanjem življenju se sicer trudita, da si ne bi bili preveč podobni. Tako poskušata pokazati, da sta dve različni osebi, kar po besedah Dominique ni vedno preprosto.

Vseeno nekateri občasno s pridom izkoristijo medsebojno podobnost. "Peter je namesto mene odpisal zelo pomemben test, pri matematiki je veliko boljši od mene. V zameno sem mu nekaj časa pustil, da uporablja moje vozniško dovoljenje," je iskreno povedal Avstrijec Charly Weinold.