Foto: Pixabay

Slavljenki sta bili navdušeni, ko so jima sosedje, prijatelji in svojci pripravili presenečenje – zbrali so se na ulici in jima zapeli vse najboljše ter jima zaželeli najlepše želje.

"Privilegirana sem, da sem končala tukaj kot stara gospa, v skupnosti, ki ji je veliko do naju. Presenečena sem in zelo srečna. Ta ulica je izjemna – vsi so tako prijazni," je Church povedala za britanski BBC.

Za dolgoživost nima nobenega recepta: "Nimam skrivnosti. Mislim, da pravzaprav nikoli nisem razmišljala o staranju. Ne počutim se stare, sem stara, ampak v glavi nisem." Dodala je: "Grem samo iz dneva v dan in naredim naslednjo stvar, ki je pred mano. Lahko rečem samo: Kar naprej!"

Gospa Church je delala kot medicinska sestra, povedala je, da se spominja časov, ko so morali ljudje plačati za obisk zdravnika: "V tistih časih je bilo vaše zdravje dejansko odvisno od vašega bogastva." S tem je poudarila pomen javnega zdravstva.

Wallace-Hadrill, ki ima demenco, je med vojno služila v ženski kraljevi pomorski službi kot radiomehaničarka, ob praznovanju stotega jubileja ji je predstavnik kraljeve mornarice izročil medaljo za zasluge. Bila je tudi leksikografinja.