Sobe pobega so priljubljena oblika druženja. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

Ideja je prišla iz učiteljskih vrst in tudi učilnica je njihovo delo.

Učilnica zahteva različna znanja oziroma obvladovanje učne snovi, kar so potrdili tudi učenci. "Iz matematike, ker je treba računati." "Poznati je treba Slovenijo." "Nekaj časa smo rabili, da smo ugotovili nekatere stvari. Ko nam je to uspelo, ni bilo več tako težko," so dejali.

Če gre vse skupaj skozi igro, je zagotovo še veliko lažje. Ideja se je učiteljicama porodila ob razmišljanju, kaj bi lahko učencem novega, zanimivega ponudili. "Ker sva želeli, da je projekt čim bolj interdisciplinarno zastavljen, sva k sodelovanju povabili še eno kolegico," je dejala ena od idejnih vodij projekta, učiteljica Vanja Arhnaver. Astrid Žibert pa je povedala, kaj vse je potrebno, da se rešimo iz učilnice pobega: "Učenci potrebujejo različna znanja, ki so jih pridobili med šolanjem pri različnih predmetih – pri matematiki, fiziki, angleščini, slovenščini, geografiji, hkrati pa potrebujejo tudi določeno mero kreativnosti in sodelovanja."

Učilnico pobega učenci s pridom in veseljem uporabljajo, v prihodnje pa jo nameravajo ponuditi tudi drugim šolam in širši javnosti.