Foto: BoBo

Pretekli teden so bile zimske počitnice za šolarje iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja. V ponedeljek pa so se zimske počitnice začele za polovico šolarjev oziroma 85.399 učencev in 36.561 dijakov iz jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije.

V tem tednu se bodo šolarji lahko udeležili številnih dejavnosti, ki so jih pripravili organizatorji. Tako med drugim Zveza prijateljev mladine Maribor organizira kreativne delavnice, v okviru katerih se bodo mladi seznanili z umetnostjo zgibanja papirja in oblikovali živali, izdelovali bodo živalce iz volnenih cofkov (cofalice) in že tradicionalno pležuhe, ki jih bodo tudi postavili na ogled na mini razstavi.

Številne možnosti za aktivne in zdrave počitnice mladim ponujajo v športnorekreacijskih objektih celjske občine, kjer bodo lahko izbirali med petimi različnimi športi. Lahko bodo drsali, kegljali, igrali namizni tenis in badminton ter se preizkusili v športnem plezanju.
Policija pa tudi opozarja na previdnost na smučiščih.

Šolarji se bodo v šolske klopi vrnili v ponedeljek, 4. marca. Naslednje počitnice jih čakajo v maju.