Glasbeni festival, ki ga organizira Pionirski dom v Ljubljani, je prireditev, ki omogoča mladim, še neuveljavljenim posameznikom (solistom in glasbenim skupinam), da predstavijo svoje glasbeno izvajanje (priredbe ali svoje avtorsko glasbeno ustvarjanje). Glasbeni festival je žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih otroškega in mladinskega glasbenega ustvarjanja.

Zaključna prireditev 17. Glasbenega festivala Pionirskega doma bo potekala v Festivalni dvorani. Foto: Pionirski dom
Na uradni spletni strani Pionirskega doma, si lahko preberete vse podrobnosti 17. Glasbenega festivala.

Za prijavo je potrebno tudi izpolniti Prijavnico.

Kako se prijaviti?

Preko e-pošte na naslov glasbenifestival@gmail.com z avdio ali videoposnetkom svoje skladbe (posnetek je lahko osnoven, posnet s telefonom) in priloženo izpolnjeno prijavnico.

Z izpolnjeno prijavnico kandidati soglašajo, da lahko Pionirski dom njihove nastope na festivalu snema in fotografira za potrebe promocije festivala. Prijave na letošnji 17. Glasbeni festival Pionirskega doma zbirajo do 5.5. 2024.

Kakšne so nagrade?

Nagrada za zmagovalno pesem je profesionalno studijsko snemanje skladbe in profesionalno fotografiranje na dan festivala. Letošnja novost je tudi nagrada za najboljše besedilo: pevski mikrofon proizvajalca SHURE (beta 58).

Letošnjo zaključno prireditev, ki bo 16. maja 2024 ob 18. uri v Festivalni dvorani bo vodil Peter Poles.

17. Glasbeni festival bo popestrila zasedba SKOVA IN SKOVANI, ki je s skladbo Mestne luči zaznamovala prvi teden marca 2024 v okviru popevke tedna na Valu 202.

Letošnji žiranti:

Kristina Oberžan – pevka
Veronika Dintinjana – pesnica
Vid Turica – kitarist, basist, glasbeni producent

Eva Moškon, vodja glasbenega festivala Pionirskega doma, je bila gostja oddaje Dobro jutro