Pri nas alge niso tako pogosto na jedilniku, kot je to v drugih državah in drugod po svetu (na primer na Japonskem, v Koreji, na Kitajskem in podobno). Tam jih jedo podobno kot pri nas zeleno solato in drugo zelenjavo. Foto: Pixabay
Alge so bogate z minerali (kalcij, jod, magnezij) in imajo blag morski okus. Seveda niso vse alge užitne za ljudi, zato je potrebna previdnost in bolje, da jih v morju ne nabiramo sami. To tudi ni hrana za vsak dan, ampak le občasno, ker vsebujejo veliko joda, ki v prevelikih količinah ni zdrav. Foto: Pixabay

Alge wakame so v prehrani zelo priljubljene, zato jih na mnogih obalnih področjih tudi gojijo umetno. Podobno kot ribe in školjke.

Zelo znana jed, kamor dodajo alge, je posebna juha, ki je znana v Aziji in se imenuje juha ramen. Tudi pri nas jo strežejo v nekaterih restavracijah. Foto: Pixabay