Začimbe obogatijo vsako jed, še posebej pa juhe in omake. Brez njih enostavno ni jedi in šele, ko jih morda ne dodamo tem jedem, se lahko prepričamo, kako zelo nujno potrebne so za okus jedi. Danes vam bomo predstavili zelo dišeč timijan.
Timijan ima izredno močan okus. Njegov izvorni pomen celo primerjajo z dimom, kar je verjetno povezano z njegovim močnim vonjem. Foto: Čist hudoTimijan je zelo dobrodošel pri jedeh močnega okusa (na primer pri morskih jedeh, golažih in omakah). Tudi pri divjačini je timijan zelo dobrodošel. Pa tudi zraven zelenjave, kot so na primer bučke, krompir in zelje. Foto: PixabaxV Sloveniji je timijan zelo razširjen. Je manjši grm, ki zraste okrog 40 cm in ima olesenelo in močno razvejano steblo. Cveti od junija do septembra in najbolje uspeva na suhi, sončni legi. Foto: PixabayTimijan je izredno zdravilen in pomaga telesu pri prehladu, prebavnih težavah. Vsebuje ogromno vitaminov in pomembnih hranljivih snovi, ki dvigujejo imunski sistem. Foto: Pixabay