Kostanjevo drevo je precej mogočno, saj lahko zraste do 35 metrov visoko. Seveda je to drevo najbolj znano po plodovih, ki jih spečemo ali skuhamo. Jemo jih lahko samostojno ali iz njih pripravimo različne sladice ali kostanjev pire.
Pečen kostanj je zelo hranilen, saj vsebuje veliko vitaminov in hranljivh snovi. Pred pečenjem, je potrebno v lupino narediti zarezico, saj se med pečenjem sredica razširi in kostanj lahko poči. Če ne naredimo zarezice, lahko kostanj vrže iz ponve, kar nas lahko poškoduje. Če pa naredimo zarezico, se to ne zgodi in sredica se lahko lepo speče. Foto: PixabayPlod zraste v ovoju, ki ima iglice. Pri nabiranju je zato priporočljivo nositi rokavice. Ko plod zraste, sam pade na tla. Foto: MMC RTV SLOKostanj večinoma raste v listnatem in mešanem gozdu. Lahko je pa tudi samostojno drevo na kakšnem dvorišču ali celo v mestu ali parku. Foto: MMC RTV SLO