Koruza dozori konec poletja oziroma jeseni in takrat so zelo priljubljeni koruzni pikniki, ko koruzo spečemo na ognju ali žaru. Tukaj lahko vidite cel storž koruze, na katerem v vrstah zrastejo koruzna zrna. Foto: Pixabay
Koruza raste na poljih od maja do oktobra. V večjih količinah jo pridelujemo predvsem zaradi koruznega škroba, ki je fino mleta koruza. Če ste malce pozorni, lahko opazite, da je koruzni škrob naveden med sestavinami pri skoraj vsaki pripravljeni jedi (na primer v jušnih vrečkah, v kosmičih, čokoladah, sladicah, pudingih, sladoledih, paštetah itd.). Foto: EPA
Koruzo uživajo tudi domače živali in živali, ki jih gojimo za meso (govedo, prašiči, kokoši, purani in druge). Koruzni škrob pa se uporablja tudi v kozmetiki, farmaciji (ovoji za tablete), papirni in plastični industriji ter drugod. Foto: EPA