Ingver je rastlina, ki prihaja iz Indije. Je ena izmed najstarejših začimb, ki jih je človek spoznal in pričel uporabljati. Ni ga potrebno dodati veliko, sploh pa ne za vas, dragi otroci, ker če ga je preveč, zna biti jed nekoliko pekoča.

Že od nekdaj znanstveniki ingver prištevajo med enega najmočnejših rastlinskih antioksidantov. Pomaga pri zgagi, slabi prebavi in bruhanju, ter preprečuje slabost med potovanjem. Med drugim spodbuja tudi krvni obtok, pomaga pri vnetem grlu, boleznih ožilja, krepi izločanje sline, pomaga pri vnetem grlu. Foto: Pixabay
Ingver na prvi pogled izgleda kot "malce čuden krompir". Ko ga prerežemo, vidimo, da je v notranjosti rumeno-oranžen. Lahko ga jemo svežega, kar je sicer malce pekoče. Iz njega se skuha tudi izvrsten čaj, nariban in zmet v prah pa se uporablja kot začimba k različnim jedem. Foto: Pixabay
Ingver se dobro poda k nekaterim vrstam sadja: ananas, hruške, banane, breskve, vse pa prekaša kombinacija z melono. Foto: Pixabay
Kupimo ga lahko tudi posušenega, ki ima značilno svežo aromo po limoni. Na tej fotografiji vidimo kandiran ingver, ki je posut s sladkorjem. Foto: Pixabay
Ingver je priljubljeno zdravilo zoper slabost, saj pomirja ter blaži slabost in bruhanje. Priporočljivo je torej pojesti košček ingvera, če vam je slabo med potovanjem. Poleg eteričnih olj ingver vsebuje še beljakovine, škrob, encime, maščobne kisline, veliko rudnin (kalij, kalcij, fosfor, magnezij, železo) in vitaminov (vitamin A, niacin). Foto: Pixabay