Ko slišimo beseda buča, gotovo najprej pomislimo na oranžno bučo, iz katere pridobivamo bučna semena in iz njih bučno olje. Poznamo pa tudi druge sorte buč. Ena izmed izjemno zanimivih na pogled je buča, ki ima belo lupino.
Bela okrogla buča je po obliki podobna oranžni oljni buči. V notranjosti pa je prav tako oranžna in vsebuje velika semena. Foto: PixabayKo dozori, zna biti precej težka, tudi do sedem kilogramov. To bi pa že bila težava dvigniti, kajne? Foto: PixabayPo okusu so zelo sladke in so največkrat namenjene za hrano živalim (svinjam, govedu in drugim). Zadnje čase pa so buče cenjene tudi, če se znajdejo na naših jedilnikih. Zelo so okusne bučne juhe, omake, polnjene buče z mesom, žitaricami, zelenjavo, gobami in podobno. So izvrstna priloga ali samostojna jed. Foto: Pixabay