Sestavine za 20 oseb
0,5 kg vlečenega testa
500 g mletega maka
500 g rožičeve moke
4 sladkokisla jabolka
200–300 g trsnega sladkorja
1,5 dl sončničnega olja
3–5 dl vode
20 g cimeta v prahu
2 dl jogurta / lahko sojinega jogurta
4 dl vode
2 žlici medu
orehi


Pekač namažemo z oljem, pomagamo si s čopičem. Vanj položimo dva lista testa.
Mak in rožičevo moko vsakega posebej v posodici zmešamo z 1/3 sladkorja.
Pomembno je, da z oljem in vodo navlažimo vsako plast testa. Torej, ena žlica olja in ena do dve žlici vode na vsako novo plast testa.
Prvo plast posujemo z makom, drugo z rožičevo moko in to ponavljamo do polovice višine pekača.


Srednjo plast nadevamo z naribanimi jabolki, ki smo jim dodali mleti cimet in preostali sladkor.


Nato ponovimo vajo z makom in rožičevo moko. Zadnjo plast prekrijemo z testom, tudi tega rahlo navlažimo.


Jogurt zmešamo z malo vode in prelijemo po vrhu.
Nato gibanico narežemo na kvadratke poljubne velikosti. Pečemo jo 30 minut v pečici, ogreti na 180 °C.

Iz tople vode in medu naredimo medeno vodo medu.
Ko je jed pečena, jo takoj zalijemo z njo,
da vroča baklava popije vso tekočino. Še vročo razrežemo.


Prekmurska baklava