Omaka
1 strok česna
850 g pasiranega paradižnika
3 vejice svežega timijana (materine dušica)
1 vejica rožmarina
6 listkov bazilike
ščepec ali dva rjavega trsnega sladkorja
sol


Narezana zelenjava
2 mladi rumeni poletni bučki (cuketi)
2 mladi zeleni poletni bučki (cuketi)
2 manjša jajčevca
6 paradižnikov pelatov
V vsakem receptu za ratatuj je tudi čebula.


Preliv
2 žlici olivnega olja
1 žlička sesekljanega česna
1 žlička sesekljanega timijana
3 žlice sesekljanega peteršilja
sol


Omaka
Olupimo strok česna in ga drobno sesekljamo. V kozici pokuhamo pasiran paradižnik in česen.
Omako kuhamo 10 minut. Nato omaki dodamo timijan, rožmarin in baziliko.
Omako spasiramo s paličnim mešalnikom. Solimo previdno, da omaka ne bo preslana.

Narezana zelenjava v pekaču
Bučke, melancane in paradižnik narežemo na rezine. V pekač vlijemo pripravljeno omako.
Omaka mora prekriti dno pekača do višine 1–2 cm. Nato nanjo enakomerno polagamo narezano zelenjavo. Najprej paradižnik, nato rumene bučke, sledijo melancane in nazadnje še zelene bučke. Zdaj ponovimo vajo, dokler nam ne zmanjka zelenjave.


Pekač damo v pečico, segreto na 180 *C. Pečemo približno 45min.
Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice in ohladimo. Preden postrežemo, jed prelijemo z mešanico olja in začimb in se podamo avanturi naproti.
Pa dober tek!


Pečena juha