Sestavine |
---|
muškatna buča (približno 500 g) sol 60 g ajde 1 suhi paradižnik 3 žlice gomolja zelene 1 rdečo papriko 1 čebulo 1 stroka česna 200 g gob Vejica timijana 4 žlice olja 1 žličko sladke mlete paprike poper |
Bučo operite in ji ravno odrežite dno, da bo lepo stala. Odrežite tudi pokrov. Postrgajte semena in nitke. Bučo znotraj solite.
Ajdo pokuhajte v vodi in jo nato odcedite.
Zelišča in zelenjavo operite pod vodo in jih narežite. Najprej papriko, čebulo, česen, zeleno, suhe paradižnike in gobe zrežite na kocke, zelišča pa sesekljajte.
Čebulo popražite na 2 žlicah olja, tako da zastekleni. Nato 2 minuti zraven dušite še česen, papriko, gobe, paradižnike, zeleno in zelišča. Posodo odstavite s kuhalne površine. Dodajte še ajdo, paprikovo mezgo in mleto papriko ter mešanico še enkrat začinite.
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Bučo od znotraj popivnajte. Napolnite jo z nadevom, postavite na pekač pokrit s peki papirjem in jo premažite z oljem.
Pekač postavite v ogreto poečico in jo pecite približno 45 minut.
Po 45 minuta z oljem premažite pokrov buče in ga položite v pekač poleg buče. Pecite še približno 25 minut.
Bučo postrezite pokrito s pokrovom.
