Sestavine za divjo solato
regrat
otavčič
rman
motovilec
radič
krompir
bučno olje
olivno olje
kis umeboši ali jabolčni kis
morska sol
kuhano maslo


Sestavine za ocvrti bezeg s tatarsko ajdo
sveži ali posušeni bezeg
moka iz tatarske ajde
5 žlic kuhanega masla ali kokosovega masla
sladkor v prahu
cimet


Divja solata
Krompir skuhamo z lupino. Solato z njive in nabrane rastline operemo pod tekočo vodo.
Kuhan krompir olupimo in narežemo na lističe. Pristavimo ponev na ogenj, vanjo damo žlico kuhanega masla. Na vroči maščobi popečemo krompir.
Solato zabelimo in začinimo, na koncu ji dodamo pečen krompir.

Ocvrti bezeg s tatarsko ajdo
Moko tatarske ajde zmešamo z vodo, zmes naj bo gosta kot za praženec, torej malo bolj kot za palačinke. Lahko ji dodamo ščepec soli. V kozici stopimo kuhano maslo.
Bezgove cvetove na hitro pomočimo v testo ter zlato rumeno zapečemo na maslu.
Nato jih položimo na papirnato servieto, da vpije maščobo.
Ocvrte bezgove cvetove pred serviranjem posujemo z sladkorjem v prahu.
Lahko jih ponudimo tudi z domačo marmelado ali jabolčno čežano.


Divja solata