Testo
200 g gladke pšenične moke
300 g pirine moke
¼ l vode
2 žlici olivnega olja
1–2 žlički soli
3 g svežega kvasa
1 žlička sladkorja
2 žlici aktivnega oglja /žlički?
koruzni zdrob
Nadev
500 g pasiranih pelatov (ali ozimnica iz babičine oz. mamine shrambe)
paradižnik češnjevec
sveža bazilika
sir mocarela
sol


Moko presejemo, ji dodamo sol in oglje. Na sredino moke vlijemo vodo, dodamo olivno olje, kvas in sladkor.

Dobro premešamo sestavine. Zmes pregnetemo in zamesimo testo. Po petih minutah je testo zgneteno.

Testo mora biti gladko in prožno.

Gladko testo razdelimo na 3-4 porcije, in ga damo počivat na hladno za eno uro.
Najbolje bo, da ga zavijemo v prozorno folijo za živila.

Ko si je testo odpočilo, ga razvaljamo na 3mm debelo. Rob pustimo, saj nam bo naredil ograjico za omako, da ne bo tekla čez rob.


Za bolj hrustljave užitke, lahko robove posujemo s koruznim zdrobom.


Črna pica